Dolní Polabí 16. / 17. 6. 2012

11.05.2012 08:20

Vážení a milí příznivci, dostává se vám obnovená nabídka na cyklistický víkend v Severočeském kraji.

Jedná se o akci MS Unie železničních zaměstnanců (ubytování není hrazeno z  FKSP).

Rozhodně nepůjde,  alespoň v sobotu, o těžkou túru. V neděli si trochu šlápneme z Hřenska, abychom se svezli až do Děčína, takže po sportovní stránce cyklistická pohoda. 

 

Plán akce:

 

Sobota 16. 6. 2012

Vyjíždíme z Prahy hlavní nádraží v 8.50 hod. do Děčína. Po příjezdu (10.32 hod.) se ubytujeme v hostelu Děčín a vyrážíme po levém břehu Labe až do Bad Schandau. S obědem počítám v restauraci Muflon v Dolním Žlebu. Odtud jedeme dále do městečka Königstein se starou pevností, z níž je nádherný výhled na údolí Labe. Potom si můžeme udělat menší okružní jízdu přes Kurort Gohrisch zpět do Bad Schandau a do hraničního přechodu Schöna. Odtud pojedeme do Děčína vlakem 5271 v 17.00 hod.

Celková trasa měří cca 50 km. Doporučuji vzít sebou občanské průkazy, „režijky“ a nějaká Eura na občerstvení v NSR.

 

Neděle 17. 6. 2012

Po individuální snídani vyjíždíme z Děčína po pravém břehu Labe po silnici do Hřenska. Odtud po krátké prohlídce uhneme podél říčky Kamenice do  Národního parku České Švýcarsko. Už jste byli u Pravčické brány? Pojedeme přes Jetřichovice (plánovaný oběd v penzionu Dřevák, či v Švýcarském dvoře), Českou Kamenici a Ludvíkovice zpět do Děčína. Celková trasa je cca 55 km.

Po převzetí uložených svršků v Děčíně, odjíždíme prvním rychlíkem domů (první je R 785 v 15.24, nejpozději R 787 v 17.24 ).

 

 

Hlavní organizátor akce: Jiří Klíma, mail: KlimaJ@szdc.cz, tel: : 606 796 079.

Očekáváme přihlášky a  případně připomínky do  20. 5. 2012 na mail: KlimaJ@szdc.cz.  

Upozorňujeme, že každý účastník se zúčastňuje jako jednotlivec na vlastní riziko, akce není kryta pojištěním.

Vzhledem k tomu, že zaměstnavatel nezařadil naše cykloakce do plánu FKSP, nezasílám ubytovateli závaznou objednávku na nocleh. Přihlášeným účastníkům nocleh pouze zarezervuji a  účastníci si musí objednat nocleh v hostelu Děčín  sami (www.hostel-Decin.cz).

 

Sportu zdar! 

 

Jiří Klíma