Kolem Březnice 20. - 21. srpna 2016

06.04.2016 14:28

  Kolem Březnice  20 / 21. 8. 2016.

 

 

Vážení a milí příznivci, dostává se vám obnovená nabídka na cyklistický víkend na rozhraní středních a jižních Čech. Mimo hezké přírody uvidíme hrady a zámky v Březnici, Lnářích, Blatné a na Orlíku.

 

Jedná se o akci pořádanou  MS Unie železničních zaměstnanců a zaměstnavatele (ubytování je hrazeno z FKSP).

 

Půjde o středně těžkou túru, takže po sportovní stránce cyklistická pohoda. Celkové trasy lze individuálně zkrátit anebo prodloužit!

 

 

Plán akce:

 

Sobota 20. 8. 2016

 

Odjezd z Prahy hl.n. v 7.42 hod R 1250 a příjezd do Březnice v 9.14 hod. Následuje přejezd do ubyto-vacího zařízení – hotel Vlčava  (E-mail:zdenekhoresovsky@volny.cz) nebo Městský pivovar (E-mail: lenka.spendra@seznam.cz) a odložení zavazadel. Hned potom vyrážíme na vlastní cyklovýlet. Nejdříve si prohlédneme zámek Březnice a poté pojedeme jihozápadním směrem přes obce Bučovice, Hudlice, Bělčice do Lnář, kde je velice zachovalý a pěkný zámek. Odtud pojedeme přes Hajany do Blatné a zde se naobědváme a prohlédneme si krásný zámek a oboru s jeleny. Do Březnice se budeme vracet přes obce Muzice, Myštice, Chobot, Hostišovice a  Drahenice.  

Celková trasa činní cca 55 km.

 

 

Neděle 21. 8. 2016.

 

Po snídani i částečně sbalíme a dle možností je ponecháme, či se zastavíme na nádraží a uložíme batohy v úschovně zavazadel. Poté vyjíždíme na zámek Orlík. Pojedeme jihovýchodním směrem přes obce Pokáply, Milovice a Lety. Tam uhneme ze silnice a podíváme se na památník romským obětem. Jen pár kilometrů z kopce je náš cíl zámek Orlík. Ten si prohlédneme a jistě si dáme něco dobrého do žaludku. Pak nás čeká cesta zpět, ale ta již bude od počátku do kopce. Pojedeme přes obce Koží, Zalužany, Boješice, Řeteč, Nerstrašovice, Dobrá Voda a Bor do Březnice. Zde pobereme svá zavazadla a čeká nás cesta domů. Plánován je vlak  1249  s odjezdem v 16.37 hod. Příjezd do Prahy v 18.11 hod.

Celková trasa činní cca 35 km.

 

 

 

Hlavní organizátor akce: Jiří Klíma, mail: KlimaJ@szdc.cz, tel: : 606 796 079.

Očekávám přihlášky do  20. 7. 2016 na mail: KlimaJ@szdc.cz a i případně připomínky.  

Upozorňujeme, že každý účastník se zúčastňuje jako jednotlivec na vlastní riziko, akce není kryta pojištěním.

 

Sportu zdar!