Kolem Lysé nad Labem 15 / 16. 6. 2013

29.05.2013 10:18

Vážení a milí příznivci, dostává se vám obnovená nabídka na cyklistický víkend ve středních Čechách.

 

Kolem Lysé nad Labem, 15.-16. června 2013

 

 

Jedná se o akci pořádanou  ve spolupráci MS Unie železničních zaměstnanců a zaměstnavatele (ubytování je hrazeno z FKSP).

 

Půjde o příjemnou túru, věřte, že pojedeme jen s několika mírnými kopečky, takže při pěkném počasí  cyklistická pohoda.

 

Plán akce:

 

Sobota 15. 6. 2013

 

Odjezd z Prahy Masarykovo.n. v 8.55 hod Os 5815 a příjezd do Čelákovic v 9.23 hod. Následuje přejezd do ubytovacího zařízení a odložení zavazadel. Hned potom vyrážíme na vlastní cyklovýlet:

Po levém břehu Labe do Kostelce nad Labem a po pravém břehu do Lysé nad Labem a zpět do Čelákovic.

Projedeme Čelákovice, mineme jezero Mezi Mosty a projedeme Lázněmi Toušeň. Dále pojedeme podél Labe do Brandýsa nad Labem, kde si prohlédneme historické památky. A dále podél řeky až do Kostelce nad Labem. Tam by měl být zasloužený odpočinek a oběd.

Kousek za městem překročíme po mostě Labe a po trase 0039 pojedeme po pravém břehu do obce Křenek, kde uhneme doleva k Jezeru Lhota (koupaliště). Odtud vede trasa 0039 přes Hlavenec, rozcestí U Čtyř Kamenů, Podbrahy k žel.zast. Otradovice. Od ní po trase 241 zamíříme do obce Káraný. Odtud začíná po trase 0037 pohlazení po duši cyklisty – krásné asfaltky, obklopené lesíky. V pohodě dojedeme kolem  závodiště do Lysé nad Labem. Tam zahneme vpravo k Labi na trasu 24 a po ní přes obec Byšičky podél Labe až k mostu do Čelákovic a jsme téměř doma.

Celková trasa činní cca  60 km.

 

Neděle 16. 6. 2013

 

Po 8. hodině vyjíždíme na okruh, jehož hlavními body jsou Benátky nad Jizerou, obec Vlkava, Milovice a obec Ostrá.

Z Čelákovic vyjíždíme po trase 0041 přes Labe na trasu 0037 do Lysé nad Labem (zámek) a dále po trase 0037 pojedeme přes Starou Lysou, Čihadla, Předměřice nad Jizerou a Kochánky do Benátek nad Jizerou, které si prohlédneme místní pamětihodnosti a také místní restaurace. Po obědě se vydáme po trase 8149 a po silnici do Milovic. Odtud přes Stratov do obce Ostrá, kde je umístěna historická vesnice Botanicus. Z Ostré pojedeme po trase 24 k Labi až k odbočce na most přes Labe. Odtud po trase 0019 pojedeme přes Přerov nad Labem (zámek a skanzen vesnické architektury) buď po silnici, nebo dále po břehu Labe až do Čelákovic. Zde si vyzvedneme svá zavazadla a rozjedeme se domů. Odjezdy z Čelákovic jsou zcela individuální.

Celková trasa činní cca  60 km.

 

 

Hlavní organizátor akce: Jiří Klíma, mail: KlimaJ@szdc.cz, tel: : 606 796 079.

Očekávám přihlášky (na ubytování) do  15. 5. 2013 na mail: Klimaj@szdc.cz a i případně připomínky.

Upozorňujeme, že každý účastník se zúčastňuje jako jednotlivec na vlastní riziko, akce není kryta pojištěním.

 

Sportu zdar!