Na kole do Českého Brodu 28. 5. 2016

06.04.2016 14:20

Vážení a milí příznivci , dostává se vám obnovená nabídka na cyklistický víkend ve středních Čechách.

 

 

  Na kole do Českého Brodu  28. 5. 2016.

 

 

Jedná se o jednodenní akci pořádanou  MS Unie železničních zaměstnanců a zaměstnavatele.

Půjde o středně těžkou túru na rozjezd naší cykloturistické sezony. Uvidíme se starými a snad i s novými přáteli cykloturistiky.

 

Plán akce:

 

Sobota 28.5. 2016

 

Odjezd z Prahy Masarykova.n.  v 8.09 hod Os 9317 a příjezd do Peček v 8.59 hod. Po příjezdu všech účastníků a krátkém seznámení s novými účastníky se vydáme na vlastní trasu. Od nádraží se vydáme ulicí J.A.Komenského kolem věžového vodojemu do třídy 5.května po které podjedeme žel.trať a dále až vyjedeme z města. Na konci města pojedeme rovně po silnici 329 do obce Radim. Zde bychom mohli navštívit místní zámek s pěkným interiérem i přilehlým parkem. Od zámku budeme pokračovat původním směrem po silnici 329. Za obcí uhneme vpravo po tr. 0125 na Vrbčany. Za obcí přejedeme silnici č.12, poté projedeme okrajem Miškovic po dalším km přjedeme do Klášterní Skalice, kde mají zříceninu kláštera a gotický most. Dále jedeme původním směrem až do města Kouřim.

Tam nejdřív projedeme kolem židovského hřbitova, poté uhneme vlevo na Okružní pod hradbami a pak vpravo Kolínskou na Mírové náměstí. Zde stojí Muzeum Kouřimska, zvonice, kostel sv.Štěpána a pomník astronomického středu Evropy. Po prohlídce a krátkém odpočinku vyjedeme Pražskou ul. Z města ven a po silnici 324 pojedeme do obce Třebovle. Před obcí sjedeme přímým směrem z 324 a obec vlastně mineme zleva. Projedeme Borek a dojedeme do Lipan – zámek. Vrátíme se zpět na křižovatku a uhneme vpravo a dojedeme k Lipanské mohyle, která připomíná památnou bitvu u Lipan. Dále pokračujeme a po pár stech metrech se připojí tr. 505, po které budeme pokračovat až na začátek obce Dobré Pole, kde trasa 505 uhýbá vlevo. My pokračujeme rovně a projedeme obec po tr. 0088. po které dojedeme do obce Brník. Tr.0088 zde uhýbá vlevo a zavede nás přes obec Svatbín do Černého Kostelce. Zde na křižovatce Svatbínská- Kutnohorská zahneme vpravo a dojedeme  na náměstí Smiřických. Čeká nás oběd, odpočinek a zevní prohlídka pěkného zámku. Poté se po Pražské ul. dostaneme z města ven a opět navážeme na tr. 0088. Ta nás povede lesy a poli  do obce Přehvozdí.a dále do obce Tuchoraz s historickou věží bývalé tvrze. Po prohlídce sjedeme obcí vlevo k rybníku pod obcí a tam u rozcestníku Zahrádky zabočíme vpravo a po místní komunikaci pojedeme kolem chatové kolonie, potom kolem rybníku Podviňák až ke křižovatce se silnicí 12. Po jejím přejetí je to jen kousek k okraji Českého Brodu. Na první křižovatce odbočíme vpravo do Palackého ul., která nás zavede až do středu města. Dále pokračujeme přímým směrem, nyní již po ul.Suvorova a dále Krále Jiřího a jsme u nádražní budovy. Zde naše trase oficiálně končí. Pro pravé přátele cykloturistiky bude možno očekávat milé překvapení, ale to se dozvíte až na konci cesty.

Celková trasa činní cca 43 km.

 

Hlavní organizátor akce: Jiří Klíma, mail: KlimaJ@szdc.cz, tel: : 606 796 079.

Očekávám přihlášky do  10. 5. 2016 na mail: KlimaJ@szdc.cz a i případně připomínky.  

Upozorňujeme, že každý účastník se zúčastňuje jako jednotlivec na vlastní riziko, akce není kryta pojištěním.

Sportu zdar!