Na kole jižní Moravou 16. - 18. 6. 2017

15.05.2017 09:35

  Na kole jižní Moravou  16. – 18. 6. 2017.

 

 

Jedná se o akci pořádanou  MS Unie železničních zaměstnanců a zaměstnavatele (ubytování je hrazenou z FKSP).

Půjde o lehčí výlet, s několika kopečky. Začátek  sezóny máme před sebou  a my  se vydáme vstříc nevšedním zážitkům z jízdy na kole s návštěvou architektonických památek, vinic a vinných sklípků.

 

Plán akce:

 

Pátek 16. 6. 2017

 

Odjezd z Prahy hl.n. do Mutěnic je individuální. Z Prahy hl.n. je asi nejvhodnější vlak EC173 s odj. v 13.48 hod. s přestupem v Břeclavi a Hodoníně. Nezapomeňte na povinnou rezervací místa a kola. Místenky si každý opatří sám pro cestu tam i zpět. V Břeclavi je na přestup půl hodiny. Následuje přesun do Mutěnic zast., a do penzionu Búda u Kramářů (https://www.kramar-mutenice.cz) s vlastním vinným sklípkem a prostorným zázemím.

 

Sobota 17. 6. 2017

 

Ráno, po vlastnoručně udělané snídani, vyrazíme po 8. hodině do Hodonína na vlak, který nás odveze do Starého Města. Z Mutěnic pojedeme po silnici 380. Z Hodonína v 8.54 hod, příjezd do St.Města v 9.25 hod. Ze St.Města se budeme vracet ponejvíce po cyklostezkách na březích Moravy a Baťova kanálu do Hodonína. Od nádraží ulicí Nádražní a Na Vyhlídce. Na závorách vpravo na tr. 47A po pravém břehu Moravy do Kostelan n.Mor. a přes Nýtovaný most pokračuje mezi lesy a rybníky do Ostrožské N.Vsi. Hned za tratí vpravo na tr.47, která nás dovede přes Kvačice do Uherského Ostrohu. Zde se podíváme na zámek za řekou a vrátíme se zpět na tr.47 a dojedeme do Veselí n.Mor. Zde se podíváme opět na zámek a naobědváme se. Poté to zkusíme k navigaci mezi řekou a Baťovým kanálem. Když to půjde, pojedeme tudy až k mostu pro pěší a vrátíme se na levý břeh řeky, po které dojedeme k plavební komoře Vnorovy. Pak bychom měli jet podél kanálu až do Strážnice až k silnici, vedoucí k zámku. Od něj pokračujeme opět po tr.47, (nebo přímo po břehu kanálu po modré znače) k přístavu v Petrově a odtud dál po trase přes Rohatec až do Hodonína. Do města vjedeme ul.Purkyňovou, a na jejím konci přejedeme do Brandlovy ul., která nás dovede k nádraží. Nebo podél kanálu dál – Výklopník, přístav Skalica, Peruánská lúka k mostu přes Moravu a po Bratislavské k zámku a dále po Národní k nádraží. Na menší občerstvení snad čas ještě vyjde. Vlak odjíždí v 17.46 hod.

Celková trasa činí cca 55 km.

A co s načatým večerem? Odpověď je jasná, ovšem nepřehánět, v neděli nás čeká ještě další výlet.

 

Neděle 18. 6. 2017

 

Relaxační odpočinkové dopolední cca 30 km vyjížďka po okolí Mutěnic s návštěvou zámku v Miloticích. Vyjedeme později podél žel.trati, přes  hráz rybníka Třetí Zbrod a dále po trase Podluží

do Dubňan. Odtud po tr. 412 do Milotic, ke krásnému zámku. Odtud po tr. Mutěnická na okraj Svatobořic-Mistřína a dále zpět vlevo po Mutěnce  k Jarohněvickému rybníku do Mutěnic.

Pokud budeme ve formě, můžeme od rybníka ještě vyjet na pěknou vyhlídku  na kopci Vyšicko po zelené přes rozcestí Pod Dubňanskou horou. Potom už zbývá sjezd mezi vinicemi do Mutěnic.

Příprava k odjezdu, výlet do restaurace na oběd. V klidu  posbíráme zavazadla, rozloučíme se, a hurá na vlak, či jiný dopravní prostředek.

Vlakem z Mutěnic je plánovaný odjezd Os 14511 ve 13.54 hod. do Hodonína, odtud Rx 808 do Břeclavi  a tam přestup na EC 276. Příjezd do Prahy v 18.06 hod. (zajištění místenek individuálně).

 

Hlavní organizátor akce: Jiří Klíma, mail: KlimaJ@szdc.cz, tel: : 606 796 079.

Očekávám přihlášky do  20. 5. 2017 na mail: KlimaJ@szdc.cz a i případně připomínky.  

Upozorňujeme, že každý účastník se zúčastňuje jako jednotlivec na vlastní riziko, akce není kryta pojištěním.

 

 Sportu zdar!