Na kole jižní Moravou 2. - 5. června 2016

06.04.2016 14:23

  Na kole jižní Moravou  2. – 5. 6. 2016.

Jedná se o akci pořádanou  MS Unie železničních zaměstnanců a zaměstnavatele (ubytování je hrazenou z FKSP).

Půjde o lehkou  túru, s několika kopečky. Začátek  sezóny máme před sebou  a my  se vydáme vstříc nevšedním zážitkům z jízdy na kole s návštěvou architektonických památek, vinic a vinných sklípků.

 

Plán akce:

 

Čtvrtek 2.6. 2016

 

Odjezd z Prahy hl.n. do Moravské Nové Vsi je individuální v 13.52, 14.52 či 15.52 hod. RJ vlaky s povinnou rezervací místa a kola. Místenky si každý opatří sám pro cestu tam i zpět. V Břeclavi je na přestup půl hodiny. Následuje přesun do Moravské Nové Vsi, do penzionu U Petrjanošů (https://www.pension-vinnysklep.cz/) s vlastním vinným sklípkem, bazénem a prostorným zázemím.

 

Pátek 3. 6. 2016

 

 Ráno v pátek vyrazíme po 8. hodině na obligátní výlet do Valtic a do Lednice. Nejdříve jihozápadním směrem po trase „Podluží“ na Týnec, Tvrdonice a Kostice. Projedeme Lanžhot a na trase „Podluží“ uvidíme zámečky Lány a Pohansko. Dále pojedeme podél lužních lesů na západ až do Valtic. Prohlédneme si zámek a osvěžíme se. Z Valtic pojedeme po trase Knížecí přes Hlohovec do Valtic. Zastavíme se opět u Tří Grácií. V Lednici se naobědváme a přes Lovecký zámeček a Janův Hrad se vrátíme do Břeclavi.  

Celková trasa činí cca 55 km a proto je zde možnost jet do Moravské Nové Vsi  vlakem. Cesta na kole přidá ještě dalších 16 km.

A co s načatým večerem? Odpověď je jasná, ovšem nepřehánět, v sobotu nás čeká ještě další a delší výlet.

 

Sobota 4. 6. 2016

 

Na sobotu je naplánován výlet na soutok Dyje a Moravy. Vyjedeme z obce po silnici kolem vlakové zastávky a po trase 438 se dostaneme na pravý břeh Moravy. Po navigaci pojedeme po proudu řeky až k odbočce před železničním mostem přes řeku. Uhneme vpravo a asi po 1600 m vlevo pod dálnici a dojedeme ke staré silnici od Lanžhota. Na ní uhneme vlevo. Po silnici ujedeme asi 2 km a sjedeme vpravo na užší silničku, která nás dovede téměř až k avizovanému soutoku. Na ohybu cesty musíme ještě odbočit vlevo na polní cestu a pak na pěšinu k historickému hraničnímu kameni a vlastnímu soutoku. Vrátíme se zpět na silničku a pokračujeme dál již zpět. Asi po 5 km odbočíme vpravo a pak stále přímým směrem, mezi říčkou Kyjovkou a bezejmenným potokem. Po překonání Kyjovky se na „téčku cest“ dáme vlevo a asi po 600 m uhneme vpravo. Po této silničce se opět dostaneme na silnici do Lanžhota. Tam bude oběd a zasloužený odpočinek. Najedení a odpočinutí vyrazíme na poslední úsek výletu.  Po trase 43 Podluží projedeme Kostlice, Tvrdonice a Týnec a jsme doma s 57 km v nohách.  Odpoledne relaxace a večer volný program dle osobních možností účastníků.

 

Neděle 5. 6. 2016

 

Relaxační odpočinkové dopoledne po náročných dnech. Příprava k odjezdu, výlet do restaurace na oběd. V klidu  posbíráme zavazadla, rozloučíme se, a hurá na vlak, či jiný dopravní prostředek.

Vlakem z Moravské Nové Vsi na plánovaný EC 276 z Břeclavi v 15.07 není bohužel přípoj. Přeprava do Břeclavi buď kolmo, či za ochotné pomoci automobilistů z řad kolegů. Příjezd do Prahy v 18.18 hod. Další spoj z M.N.Vsi jede V 15.14 hod, z Břeclavi v 16.07, v Praze 19.08 hod. (zajištění místenek individuálně).

 

Hlavní organizátor akce: Jiří Klíma, mail: KlimaJ@szdc.cz, tel: : 606 796 079.

Očekávám přihlášky do  2. 5. 2016 na mail: KlimaJ@szdc.cz a i případně připomínky.  

Upozorňujeme, že každý účastník se zúčastňuje jako jednotlivec na vlastní riziko, akce není kryta pojištěním.  Sportu zdar!