Na kole jižní Moravou 26. – 28. 6. 2015

19.03.2015 05:57

  Na kole jižní Moravou 26. – 28. 6. 2015

 

 

Jedná se o akci pořádanou MS Unie železničních zaměstnanců a zaměstnavatele (ubytování je hrazené z FKSP).

Půjde o lehkou túru, s několika kopečky. Začátek sezóny máme za sebou a my se vydáme vstříc nevšedním zážitkům z jízdy na kole s návštěvou vinic a vinných sklípků.

 

Plán akce:

 

Pátek 26. 6. 2015

 

Odjezd z Prahy hl.n. do Moravské Nové Vsi je individuální v 13.42, 14.42 či 15.39 hod. RJ vlaky s povinnou rezervací místa a kola. Místenky si každý opatří sám pro cestu tam i zpět. V Břeclavi je na přestup půl hodiny. Následuje přesun do nahlášeného ubytovacího zařízení v Moravské Nové Vsi, plánován je penzion U Petrjanošů (https://www.pension-vinnysklep.cz/) s vlastním vinným sklípkem, bazénem a prostorným zázemím.

 

Sobota 27. 6. 2015

 

Ráno v sobotu vyrazíme po 8. hodině jihozápadním směrem po trase „Podluží“ na Týnec, Tvrdonice a Kostice. Projedeme Lanžhot a na trase „Podluží“ uvidíme zámečky Lány a Pohansko. Dále pojedeme podél lužních lesů na západ. Po přejezdu silnice E 55 po trase „Knížecí“ k Dianině chrámu Rendes-vous. Odtud dále navštívíme kapli sv. Huberta, Chrám Tří Grácií a odtud si dojedeme na oběd do Lednice. Po odpočinku a prohlídce zámeckého areálu se vydáme přes Janův Hrad do Břeclavi.

Celková trasa činí cca 55 km a proto je zde možnost jet do Moravské Nové Vsi vlakem. Cesta na kole přidá ještě dalších 16 km.

A co s načatým večerem? Odpověď je jasná.

 

Neděle 28. 6. 2015

 

V neděli by mělo jít o kratší projížďku s několika málo kopečky do Mutěnic na oběd a zpět. Vyjedeme asi až po 9. hodině a pojedeme již známou cestou po silnici do Prušánek. Tam odbočíme vpravo a po trase 5115 pojedeme přes obec Josefov do Dolních Bojanovic. Odtud raději po silnici do Mutěnic. Zde můžeme vidět Muzeum vinařství, rozlehlé vinice a sklípky. Po prohlídce a po obědě pojedeme zpět. Nejdříve po silnici 380 projedeme Mutěnice a zajedeme až k velkému rybníku Třetí Zbrod. Tam uhneme vpravo na trasu Podluží a pojedeme po úzké hrázi mezi rybníky. Pak uhneme vpravo a přes obce Lužice a Mikulčice přijedeme do Moravské Nové Vsi.

V klidu se umyjeme a posbíráme zavazadla, rozloučíme se, a hurá na vlak, či jiný dopravní prostředek.

Celková trasa činní cca 36 km. Vlak jede z Moravské Nové Vsi v 15.14 hod., vl. RJ 78, příjezd do Prahy v 19.18 hod. (zajištění místenek individuálně).

 

Hlavní organizátor akce: Jiří Klíma, mail: KlimaJ@szdc.cz, tel: : 606 796 079.

Očekávám přihlášky do 20. 5. 2015 na mail: KlimaJ@szdc.cz a i případně připomínky.  

Upozorňujeme, že každý účastník se zúčastňuje jako jednotlivec na vlastní riziko, akce není kryta pojištěním.

 

Sportu zdar!