Na kole z Kolína do Nymburka 27. 5. 2018.

18.05.2018 11:47

Vážení a milí příznivci, dostává se vám nabídka na cyklistický víkend ve středních Čechách.

  Na kole z Kolína do Nymburka  27. 5. 2018.

 

Jedná se o jednodenní akci pořádanou  MS Unie železničních zaměstnanců a zaměstnavatelem.

Půjde o poměrně lehkou túru na rozjezd naší cykloturistické sezony. Uvidíme se starými a snad i s novými přáteli cykloturistiky.

 

Plán akce:

 

Neděle 27. 5.  2018

 

         Sraz účastníků je před hl.nádražím v Kolíně po dojezdu vlaku 9321 (Pr.Mas. 9.01 – Kolín 10.11).

Po seznámení se vydáme k zastávce Kolín, tedy vpravo pod trať a hned vlevo Rybářskou. Na zastávce zahneme na lávku přes Labe a Kmochův ostrov. Na pravém břehu uhneme vlevo na „ 2.Labskou“, která nás povede po většinu naší cesty. Nejprve podle Labe, pak lužním lesem a mezi poli. Poté se opět dostaneme k Labi a podél něj dojedeme až k přívozu Oseček. Tam zabočíme vpravo od vody a přes Libický Luh dojedeme do Velkého Oseka. Po jeho okraji dojedeme ke trati, kterou přejedeme a dále po trase 4334 dojedeme do Kanína. Tam odbočíme vlevo na trasu 4199, která nás dovede opět na 2.Labskou.

Přejedeme po mostě Cidlinu a Husovou ulicí odbočíme vpravo do Libice nad Cidlinou. Vlevo popatříme katolickou faru, památník Sv.Vojtěcha a pamětní síň Slavníkovské Libice. Pak z Husovy  odbočíme vlevo a dojedeme kolem  evangelické fary k Slavníkovskému hradišti s pomníkem Sv.Vojtěcha a Sv.Radima. Pak se vrátíme na 2.Labskou , která nás dovede k soutoku Cidliny a Labe. Odtud podél Labe dojedeme do Poděbrad. Zde je k vidění např. velký zámek, socha Jiřího z Poděbrad atd. Zde asi přijde vhod menší občerstvení.

Z města budeme pokračovat po 2.Labské, stále podél Labe až do Nymburka. Zde popatříme jez se zdymadlem, historické hradby, popřípadě další historickou architekturu.

Hlavním lákadlem je ale něco jiného – návštěva jednoho kamaráda a posezení na jeho zahradě.

Po příjemně strávené návštěvě je individuální odjezd všemi směry z hlavního či jiného nádraží domů.

Trasa měří cca 27 km a je opravdu po rovině.

 

Hlavní organizátor akce: Jiří Klíma, mail: KlimaJ@szdc.cz, tel: : 606 796 079. Vzhledem k akci v Nymburce budu rád, když se včas přihlásíte a to cestou personálního portálu (STKR).

Upozorňujeme, že každý účastník se zúčastňuje jako jednotlivec na vlastní riziko, akce není kryta pojištěním.

Sportu zdar!