Z Dolních Počernic do Jevan a Č.Brodu 31. 5. 2015.

07.04.2015 11:43

Z Dolních Počernic do Jevan a Českého Brodu  31. 5. 2015.

 

Vážení a milí příznivci cykloturistiky, dostává se vám nabídka na cyklistický výlet  v Praze a  ve středočeském kraji.

Jedná se o jednodenní akci pořádanou  MS Unie železničních zaměstnanců na rozjezd do letošní sezóny.

 

Rozhodně nepůjde  o těžkou túru, věřte, že pojedeme jen s několika mírnými kopečky, takže po sportovní stránce cyklistická pohoda.

 

Plán akce:

 

Neděle 31. 5. 2015.

 

     Dáme si sraz na zastávce Dolní Počernice v 9. 35 hod. (po příjezdu vlaků 10219 a 10220).

Po pozdravení všech účastníků se rozjedeme do obce k zámku a pak po tr. A259 podél Počernického rybníka směrem do Běchovic. Tam podjedeme hlavní trať a pojedeme po tr. A440 jižním směrem na rozcestí, kde odbočíme vlevo na tr. A248 na Koloděje. Zde se vydáme k pěknému zámku, který však není veřejně přístupný. Zámek byl po r. 1945 zabaven průmyslníku Kumperovi, využíván pro SNB (vězněn mimo jiných i G.Husák a Vl.Klementis). Poté byl využíván pro reprezentační účely vlády a po roce 1989 se zde tvořila tzv, kuponová privatizace. V současné době patří k majetku Tomáše Chrenka.

     Kousek se vrátíme zpět a budeme pokračovat po tr. A440. Projedeme obec Hájek a dorazíme      do Královic (tvrz). Z Královic pojedeme mezi poli po tr.1 přes Křenice do  Březí. Odtud již lesem do Babic a Babiček a dále do Mukařova.

     Mukařov je součástí rekreačně obytnému intravilánu, kterým projedeme 0,5 km po silnici č. 2 a pak kolem rybníka Požár do Louňovic. Odtud kolem Louňovického rybníka a rybníku Pařez dojedeme do Vyžlovky. Když budeme v pohodě, uhneme vlevo asi 1 km nad Vyžlovku k rozhledně Skalka.

Z Vyžlovky pojedeme opět po tr. 1 kolem rybníka  Jan do Jevan. Zde na břehu Jevanského rybníka se můžeme naobědvat a trochu si odpočinout před posledním úsekem.

     Z Jevan jedeme po tr. 088 trošku do kopce do Tuchoraz se zachovalou kamenou věží středověké tvrze. V obci odbočíme vlevo a od rozcestí Zahrady odbočíme vpravo a dále pokračujeme podél rybníka Podviňák do Č.Brodu. Zde přetneme hlavní silnici a Palackého ulicí dojedeme do středu města. Pak se možná dočkáme milého posezení u Pospíšilů. Tam by měl náš společný výlet končit, odjezd domů bude individuální – nádraží je vzdáleno 0.5 km.

 

Celková délka činí cca 52 km, počasí je zajištěno.

 

Hlavní organizátor akce: Jiří Klíma, mail: KlimaJ@szdc.cz, tel: : 606 676 079.

Očekávám přihlášky do  20. 5. 2015 na mail: KlimaJ@szdc.cz a i případně připomínky.  

Upozorňujeme, že každý účastník se zúčastňuje jako jednotlivec na vlastní riziko, akce není kryta pojištěním.

 

 

Sportu zdar!